'Odegaard geeft jawoord aan Real Madrid; Ajax was nooit een serieuze optie'
Transfersoap rond groot talent lijkt op punt van afronden te staan

'Odegaard geeft jawoord aan Real Madrid; Ajax was nooit een serieuze optie'

19-01-2015 15:40
32

Martin Odegaard staat op het punt de overstap naar Real Madrid te maken. De Spaanse grootmacht lijkt het getouwtrek om het Noorse supertalent op korte termijn in zijn voordeel te beslissen, melden verschillende Noorse en Spaanse media.

De piepjonge international van Stromsgodset heeft de Madrileense club inmiddels op de hoogte gebracht van zijn besluit. Real Madrid onderhandelt momenteel met de Noorse werkgever van het wonderkind over de transfersom die betaald dient te worden voor Odegaard. Naar verluidt zou het talent voor zo'n vier miljoen euro de overstap naar Madrid maken.

Odegaard reisde de afgelopen maanden door Europa. Hij bracht een bezoek aan verschillende clubs. Onder meer Ajax werd aangedaan door het 'kamp Odegaard'. Ondanks verschillende adviezen van oud-voetballers om in Amsterdam te tekenen, is de stap naar Ajax nooit een concrete optie geweest voor de voetballer, valt te lezen. Uiteindelijk ging de strijd om de handtekening van Odegaard tussen Real, Arsenal, Bayern München en Liverpool.

Vader Hans Odegaard profiteert mee van de transfer van zijn zoon naar Madrid. Senior krijgt een baan aangeboden bij de Koninklijke. Hij gaat mogelijk als jeugdcoach aan de slag in Spanje. Volgens de media was het recente bezoek van Odegaard aan de bekerwedstrijd tussen Atlético Madrid en Real de doorslaggevende factor in de keuze van de jongeling voor de Champions League-winnaar.