Ophef bij zwalkend Everton: 'Het was een belangrijk moment'
"Als hij tegen de netten was geschoten, was er niets aan de hand geweest"

Ophef bij zwalkend Everton: 'Het was een belangrijk moment'

20-01-2015 10:00

Kevin Mirallas kan op dit moment weinig goed doen bij de aanhangers van Everton. De Belg slaagde er maandagavond niet in om een strafschop te benutten tijdens de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion (0-0).

Joleon Lescott beging een overtreding op Mirallas, waarna de international besloot om zelf aan te leggen vanaf elf meter. Dat zorgde voor enige verbazing, aangezien bekend is dat Leighton Baines de strafschopnemer is bij Everton. De poging van Mirallas belandde niet tegen de touwen en in de rust besloot hoofdtrainer Roberto Martinez om de speler te wisselen.

In de Engelse media wordt gesuggereerd dat er in de kleedkamer een verhitte discussie zou zijn ontstaan. "Nu praat iedereen over die fase omdat Kevin gemist heeft en nadien vervangen werd, maar was hij niet honderd procent fit. Hij had last van zijn hamstring. Daarom bleef hij in de kleedkamer", reageert Martinez volgens Voetbal International op het voorval.

"Mirallas benutte de eerste strafschop tijdens de strafschoppenserie tegen West Ham United vorige week en was vol zelfvertrouwen", legt de coach de reden uit waarom de Belg het buitenkansje wilde benutten. "Dat bekerduel was misschien wel zijn beste wedstrijd voor de club. Baines is onze nummer één qua strafschoppen, maar hij liet Mirallas hem nemen vanwege diens zelfvertrouwen."

"Het probleem is dat hij miste. Als hij tegen de netten was geschoten, was er niets aan de hand geweest. En als Leighton had besloten hem zelf te nemen en gemist had, dan was er ook een probleem van gemaakt. Het was een belangrijk moment in de wedstrijd, maar ik wil er geen groot probleem van maken."