'Van Gaal streept Hummels en Savic weg en stuit op oude bekende'

'Van Gaal streept Hummels en Savic weg en stuit op oude bekende'

Gepubliceerd: dinsdag 20 januari 2015 om 10:07di 20-01-2015 om 10:07

De zoektocht van Manchester United naar een verdediger blijft voortduren. Het zit Louis van Gaal en co niet mee, want volgens Engelse tabloids kan Manchester United twee kandidaat-aankopen van het wensenlijstje schrappen.

De bijna dagelijkse geruchtenstroom rond Mats Hummels kan de kop in gedrukt worden, want de Duitser heeft aangegeven niet aan een winterse transfer te willen denken. Komende zomer is wellicht een ander verhaal, maar Hummels laat in ieder geval niet weten per definitie te willen vertrekken. Ook als Dortmund geen Europees voetbal zou halen, wil hij best blijven.

"Ik hoef niet in de Champions League te spelen om gelukkig te zijn", aldus Hummels in Die Welt. "En over die geruchten. Ik ben er nooit op ingegaan. Vroeger niet en dat zal ik blijven doen." Hummels is niet de enige kandidaat waar United niet op hoeft te hopen. Ook Stefan Savic van Fiorentina is onhaalbaar. De 24-jarige verdediger heeft een akkoord bereikt over een nieuw contract in Florence.

Van Gaal komt door de afzeggingen uit bij Gerard Pique, aldus boulevardkrant Express. United is bereid om twintig miljoen te betalen voor de verdediger, die al eens op Old Trafford onder contract stond. Na Victor Valdes zou Pique de tweede oud-Barça-speler zijn die naar Manchester komt. Het belangrijkste obstakel waar United mee moet zien af te rekenen is de leiding van Barcelona. De Catalanen mogen in heel 2015 geen aankopen doen, waardoor ze ook niet happig zijn op het verkopen van spelers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws