'Ajax heeft veel voor mij betekend, dat komt echt door de goede leerschool'
Middenvelder speelt nu bij Mordovia Saransk: "Ik had graag meer willen betekenen voor mijn club"

'Ajax heeft veel voor mij betekend, dat komt echt door de goede leerschool'

20-01-2015 10:55
1

Mitchell Donald is jaren weg bij Ajax, maar ondanks dat hij er nooit doorbrak kijkt de middenvelder met een goed gevoel terug op zijn tijd in Amsterdam. Bij zijn huidige club Mordovia Saransk plukt Donald nog altijd de vruchten van zijn opleiding.

"Natuurlijk heeft het wel eens door mijn hoofd gespookt of ik definitief door had kunnen breken bij Ajax, als ik die kruisbandblessure niet op had gelopen tijdens een oefenwedstrijd tegen Internazionale. Ik had graag meer willen betekenen voor mijn club. Maar het leven gaat zoals het moet gaan en ik kijk met een goed gevoel terug op mijn tijd bij Ajax", vertelt Donald aan Ajax Showtime.

Donald voetbalt bij Mordovia Saransk met twee ex-Ajacieden samen: Lorenzo Ebecilio en Danilo Sousa Campos. "Zo nu en dan hebben we het met elkaar over de mooie tijden in de jeugdopleiding bij Ajax en de teamgenoten en trainers die we er hadden. Ajax heeft veel voor mij betekend. Ik heb er heel veel geleerd. De basisvaardigheden zijn er nog steeds zo vast ingeprent bij mij! Dat komt echt door de goede leerschool. Ik zal Ajax altijd blijven volgen, de club blijft in mijn hart."

Donald verliet Ajax in 2011 definitief voor Roda JC, nadat hij al op huurbasis voor Willem II uitkwam. Toen de Limburgers in 2014 degradeerden en de aanvallende middenvelder een aflopend contract had, trok de geboren Amsterdammer naar Rusland. "Ik ben blij met mijn overgang naar Mordovia Saransk."

"Het is een nieuwe uitdaging voor mij, een goede club om me te ontwikkelen en het salaris is ook goed, moet ik eerlijk zeggen", vervolgt Donald. "We doen het redelijk in de Premjer Liga en staan nu tiende, in de middenmoot. De competitie is hier erg fysiek. Er zitten veel mooie teams in, maar het is zwaar en komt uiteindelijk meestal aan op karakter."