'Supertalent Odegaard bedankt Ajax en lijkt te kiezen voor Real Madrid'
Vader van talent krijgt ook functie bij Real Madrid

'Supertalent Odegaard bedankt Ajax en lijkt te kiezen voor Real Madrid'

20-01-2015 19:20
12

Ajax kan de naam van Martin Odegaard definitief doorstrepen. Het Noorse toptalent wees een trainingsstage in Amsterdam af, volgens Voetbal International en tekent waarschijnlijk spoedig een contract bij Real Madrid, meldt het Noorse dagblad DT.

Voetbal International-verslaggever Simon Zwartkruis laat op Twitter weten dat Odegaard Ajax onlangs heeft gemeld af te zien van een stage in Amsterdam.Real Madrid won niet alleen de concurrentiestrijd met Ajax, maar men wist ook onder andere Barcelona, Manchester United, Bayern München en Liverpool af te troeven. Volgens de berichtgeving zal de Spaanse grootmacht een transfersom van ongeveer drie miljoen euro betalen aan de huidige Noorse werkgever van Odegaard te weten Stromsgodset.

Oud-spelers van Ajax waaronder Wim Jonk en Andre Bergdolmo adviseerden het toptalent te kiezen voor de Amsterdamse club omdat hij zich daar beter zou kunnen ontwikkelen. Ook de Noorse bondscoach Per-Mathias Hogmo gaf Odegaard het dringende advies te kiezen voor Ajax. Het talent maakte echter een andere keuze.

Odegaard zal dit seizoen meetrainen met de A-selectie van Real Madrid, maar zijn wedstrijden spelen voor Real Madrid Castilla dat uitkomt in de derde divisie van Spaje. De vader van het talent krijgt volgens Voetbal International een functie in de jeugdopleiding van de Spaanse grootmacht.