'Gepeste' Overtoom kan naar TiIburg: Op vrije dagen gewoon moeten komen trainen
"Ik zou aansturen op een vertrek en helemaal niet bij Zulte-Waregem willen zijn"

'Gepeste' Overtoom kan naar TiIburg: "Op vrije dagen gewoon moeten komen trainen"

21-01-2015 17:37
4

Willie Overtoom heeft zijn contract laten ontbinden bij Zulte Waregem in België. De voormalige middenvelder van onder meer AZ is daardoor vrij om te gaan waar hij wil. Willem II lijkt zijn nieuwe werkgever te worden.

Overtoom kwam bij AZ amper aan de bak en vertrok nog geen half jaar terug naar België, maar kwam daar slechts tot vijf wedstrijden en één bekerpotje. Bij Heracles Almelo was Overtoom tussen 2008 en 2013 wél van grote waarde. Hij scoorde daar namelijk 39 doelpunten en vertrok vervolgens naar AZ, waar hij niet slaagde.

Overtoom kijkt nu terug op zijn periode in België. "Ik kwam daar niet helemaal wedstrijdfit aan, maar hoe langer ik er was, hoe meer speeltijd ik kreeg", zegt de 28-jarige middenvelder tegen Voetbal International. "Na de wedstrijd tegen KV Mechelen had ik echter een gesprek met trainer Francky Dury, dat ging over een bepaalde wedstrijdsituatie. Het was een normaal gesprek, maar de volgende dag belde hij mijn zaakwaarnemer op. Ik zou aansturen op een vertrek en helemaal niet bij Zulte-Waregem willen zijn."

Daarna kwam het voor Overtoom niet meer goed in België. "Daarna kwamen er kleine pesterijen. Je kent dat wel: teruggezet worden naar de reserves zonder reden, op vrije dagen gewoon moeten komen trainen. Met de technisch directeur kon ik niet praten, hij had zijn baan te danken aan de trainer. Zo was iedereen rondom de trainer een vriend van hem. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Uiteindelijk heeft mijn zaakwaarnemer de ontbinding van het contract geregeld", besluit Overtoom.

Update 18.45 uur: Tegenover het Brabants Dagblad laat Willem II-trainer Jurgen Streppel weten dat er op dit moment geen sprake is van interesse van de Tilburgers voor Overtoom. "Ik heb hem in ieder geval niet gesproken", zegt Streppel in een reactie aan de krant.