Real maakt met persbericht officieel einde aan soap rond Odegaard
Noors toptalent heeft club eindelijk gevonden

Real maakt met persbericht officieel einde aan soap rond Odegaard

22-01-2015 00:10
14

De kogel is door de kerk. Na een ongekende transfersoap heeft het Noorse toptalent Martin Odegaard een nieuwe club gevonden. Hij gaat voor Real Madrid spelen.

Dat maakt de winnaar van de Champions League woensdagavond laat bekend via de officiële kanalen. Odegaard komt over van het Noorse Stromsgodset en had de gehele Europese top achter zich aanzitten. De Noor (16) wordt donderdag medisch gekeurd en zal vervolgens voorgesteld worden aan de pers.

De presentatie van Odegaard vindt om 13.30 uur plaats in de perszaal van het Bernabéu-stadion. Dat zal in het bijzijn van Real-icoon Emilio Butragueño gebeuren. Volgens Spaanse media gaat hij direct een gigantisch salaris verdienen. Met 2,25 miljoen euro doet de creatieve middenvelder niet eens enorm veel onder voor een speler als Isco.

Ook Ajax droomde lang van Odegaard. Het talent zou in januari enkele dagen meetrainen met de selectie van Frank de Boer, maar is uiteindelijk nooit in Amsterdam langs geweest. Ook onder meer Liverpool, Bayern München, Borussia Dortmund en Manchester City hoopten vurig op de komst van Odegaard, die in 2014 de jongste international ooit van Noorwegen werd.