Joan Capdevila in de WK-finale tegenover Mark van Bommel

Belgen halen stunt van jewelste uit met aantrekken Spaanse wereldkampioen
Linksback Capdevila speelt tot einde seizoen voor Lierse SK

Belgen halen stunt van jewelste uit met aantrekken Spaanse wereldkampioen

22-01-2015 13:47
3

Lierse SK is bijzonder opgetogen over de komst van Joan Capdevila. De linksback stond in 2010 nog met Spanje in de WK-finale tegen Nederland, dat door de Zuid-Europeanen na verlenging met 1-0 gewonnen werd. De Belgische hekkensluiter neemt de verdediger over van het Indiase North East United.

Capdevila (36) tekende in Lier een contract tot het einde van het seizoen. De zestigvoudige international speelde in het verleden onder meer voor Villarreal, Benfica en Atlético Madrid. Met Spanje werd hij in 2008 Europees kampioen, om twee jaar later tegen Nederland de wereldbeker te winnen. De linksback miste in Zuid-Afrika geen minuut. In 2011 stopte Capdevila met zijn interlandcarrière.

"De voorbije maanden speelde Capdevila voor North East United in de Indiase Super League", legt zaakwaarnemer Flores Santiago uit in de Belgische kranten. "Die competitie ligt nu een dik halfjaar stil. In september keert hij in principe terug naar India, maar in de tussentijd zocht hij een club om in conditie te blijven. Wij brachten hem in contact met Lierse. Omdat geld nu niet de belangrijkste drijfveer was van de speler werd deze transfer mogelijk."

Met Capdevila in de gelederen hoopt Lierse SK het vege lijf te redden. Na 22 speelronden staat de club laatste in de Jupiler Pro League, liefst negen punten van een veilige stek verwijderd. Ook de Nederlander Arjan Swinkels speelt in Lier.