Blind heeft baat bij Ajax-opleiding in Manchester: 'Gewend van positie te wisselen'
Blind kwam tot tien wedstrijden in de Premier League en scoorde eenmaal

Blind heeft baat bij Ajax-opleiding in Manchester: 'Gewend van positie te wisselen'

22-01-2015 17:54
2

Daley Blind kan op verschillende posities uit de voeten. De multifunctionele linkspoot plukt bij Manchester United de vruchten van zijn Ajax-opleiding, zegt hij in gesprek met MUTV.

Blind speelt bij het Manchester United van coach Louis van Gaal afwisselend op het middenveld, centraal achterin en als linksback. Dit komt mede door de vele blessures waar United mee kampt, maar Blind heeft daar sowieso geen problemen mee. Bij Ajax speelde de verdediger ook op verschillende posities en tijdens zijn huurperiode bij FC Groningen was Blind zelfs even rechtsback.

De 24-jarige Blind kwam tot tien wedstrijden in de Premier League en scoorde eenmaal. In Engeland zien ze dat hij zich gemakkelijk weet aan te passen. "Bij Ajax was ik al gewend om van positie te wisselen tijdens wedstrijden en ik heb altijd geprobeerd om te leren wat voor elke positie gevraagd werd", aldus Blind tegenover MUTV. "Ik denk ook dat het belangrijk is om multifunctioneel te zijn."

Blind zal vrijdag waarschijnlijk in de basis staan, als Manchester United het in de vierde ronde van de FA Cup opneemt tegen Cambridge United uit de League Two. Dat is het vierde profniveau in Engeland.