Transfer nadert vanuit Breda: Duidelijk dat wij niet in de driver's seat zitten
Vertrek van Kroatische spits is aanstaande

Transfer nadert vanuit Breda: "Duidelijk dat wij niet in de driver's seat zitten"

22-01-2015 18:12
3

Aanvaller Stipe Perica heeft donderdagochtend afscheid genomen van de selectie van NAC Breda. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de Kroatische spits aan de slag bij het Italiaanse Udinese, maar op de burelen ontbreekt de zekerheid vooralsnog. "Het is nogal een verhaal, ja."

"Hij wist zelf nog niet waar hij heen gaat", vertelt technisch directeur Graeme Rutjes tegenover Omroep Brabant. Donderdag snelde de bestuurder naar de kleedkamer toen hij hoorde over het afscheidsrondje van Perica. "Heel raar, ja. Stipe zei: 'I am leaving, I am gone'. Hij zei dat hij naar Italië gaat, maar nog niet naar welke club."

"Wij zijn nog in het ongewisse. Van Chelsea hebben we nog niets gehoord. Ik ben zelf maar gaan bellen, maar kreeg geen contact. Alleen zijn zaakwaarnemer zei dat hij inderdaad naar Italië gaat. Ik wil wel van Chelsea weten wat er allemaal gebeurt", benadrukt Rutjes, die evenwel beseft dat de Londenaren de dienst uitmaken. "Het is duidelijk dat wij niet in de driver's seat zitten."

"Maar dat heb ik al vaker aangegeven, in die positie zitten we helaas niet met NAC. Chelsea betaalt alles, zijn complete salaris. Dus zij bepalen, daar komt het op neer", beseft de directeur. "Hij wil weg bij NAC en Chelsea zal hem wel niet op de bank willen zien zitten bij ons. Zeker niet als ze bij een andere club nog voor een half jaar een paar ton huur kunnen krijgen. Hij zal wel naar Bari, Udinese of Parma gaan ofzo."