'Ajax gebruikt grote wedstrijden als springplank om weer te gaan swingen'
"Iedereen dacht dat we zouden knakken, maar dat gebeurde niet"

'Ajax gebruikt grote wedstrijden als springplank om weer te gaan swingen'

23-01-2015 10:18

John Metgod was als lid van de technische staf van Feyenoord aanwezig bij de laatste overwinning van de Rotterdammers in Amsterdam. Feyenoord won op 28 augustus 2005 voor het laatst van Ajax in de Amsterdam ArenA. Het verhaal van Metgod.

Dat las John Metgod ook, vertelt hij tegen Metro. Hij was er zelf bij, toen Feyenoord in ondertal alsnog zegevierde. "Tegen Ajax moet je altijd strijd leveren om hen het voetballen onmogelijk te maken, met een man minder moet dat nog nadrukkelijker. Iedereen dacht dat we zouden knakken, maar dat gebeurde niet. Dat gaf het team een geweldig gevoel", aldus Metgod.

"Het is altijd prachtig om van de aartsrivaal te winnen. Wij van de technische staf stonden na afloop ook te hossen op het veld. Maar het was wel pas de derde wedstrijd van het seizoen. Het zei dus niet zo veel over hoe we ervoor stonden. We zijn dan ook niet met z'n allen de stad in gegaan om het te vieren ofzo. Uiteindelijk waren het 'gewoon' drie punten", vervolgt de oud-Feyenoorder.

In De Klassieker van zondag lijkt Feyenoord een goede kans te hebben, daar Ajax niet in zijn beste vorm steekt. En dat is juist gevaarlijk, weet Metgod. "Het valt me op dat Ajax grote wedstrijden altijd als een soort springplank gebruikt om na een mindere periode weer te gaan swingen. Dat doen ze niet alleen tegen Feyenoord, maar ook regelmatig tegen PSV en in Europese wedstrijden. En laten we eerlijk zijn: het is nu eenmaal minder gebruikelijk dat Feyenoord van Ajax wint dan andersom."