Celtic dacht op valreep aan kaping Odegaard: Ja, ik sprak met hem
Manager Deila hoopt nu dat hij Noor in toekomst kan huren

Celtic dacht op valreep aan kaping Odegaard: "Ja, ik sprak met hem"

23-01-2015 12:12
2

Celtic was er bijna in geslaagd om de zestienjarige Martin Odegaard onder de neus van Real Madrid weg te kapen. Manager Ronny Deila, net als de tiener een Noor, onthult een dag na de presentatie bij 'De Koninklijke' dat hij nu hoopt hem te kunnen lenen.

De soap rond Odegaard is de grootste in tijden. De jonge middenvelder werd door alle grote clubs begeerd, maar woensdagavond laat meldde Real Madrid dat zij de gelukkige zijn. Ook Celtic poogde de Noor in te lijven, tot het laatste moment aan toe. "Ja, ik sprak met hem. Ik hoopte hem naar Celtic te halen. Ik heb hem en zijn vader ook ontmoet en met ze gepraat", vertelt zijn landgenoot Deila tegen The Daily Mail.

"Ik wist natuurlijk al vanaf het begin dat het moeilijk zou zijn", vervolgt de manager van The Bhoys. "Ik heb hem gezegd dat Celtic een optie was, dat hij hier betere speelkansen zou hebben en dat dit een tussenstap naar de grootste clubs kon zijn. Ik begrijp zijn keuze en die gaat zijn carrière niet ruïneren."

"Is er een kans dat ik hem op huurbasis kan krijgen?", kijkt Deila naar de toekomst. "Je weet het nooit in het voetbal. Dat zou mogelijk kunnen zijn, maar we willen ook onze eigen spelers, waar we geld aan kunnen verdienen."