Chelsea en Manchester City voor schut gezet, FA Cup-droom Koeman voorbij

Chelsea en Manchester City voor schut gezet, FA Cup-droom Koeman voorbij

24-01-2015 17:55
2

De topclubs uit de Engelse Premier League hebben zaterdag geen beste beurt gemaakt in de FA Cup. Chelsea, Manchester City, Southampton en Tottenham Hotspur werden alle drie in eigen stadion uitgeschakeld in de vierde ronde van het belangrijkste Engelse bekertoernooi.

Chelsea verloor met 4-2 van Bradford City, uitkomend op het derde niveau. De ploeg, die niet bepaald in de sterkste opstelling aantrad, gaf een voorsprong van 2-0 volledig uit handen. Manchester City ging ten onder tegen Middlesbrough (0-2), een ploeg die een divisie lager speelt. Bij City stonden belangrijke krachten als Vincent Kompany, David Silva en Sergio Agüero aan de aftrap.

Tottenham leek tegen Leicester City af te koersen op een herhaling, maar de gasten sloegen in blessuretijd alsnog toe: 1-2. Jeffrey Schlupp werkte het winnende doelpunt achter doelman Michel Vorm.

Koeman uitgeschakeld
Voor trainer Ronald Koeman is het avontuur met Southampton in de FA Cup ook voorbij. De nummer drie van de Premier League liet zich zaterdag voor eigen publiek verrassen door Crystal Palace (2-3).

Southampton verspeelde tot twee keer toe een voorsprong. Graziano Pellè tekende voor de openingstreffer. Na de gelijkmaker van Marouane Chamakh passeerde Scott Dann zijn eigen doelman (2-1). Yaya Sanogo en opnieuw Chamakh bezorgden de huidige nummer dertien van de Premier League vervolgens een verrassende bekerzege. Eljero Elia speelde de hele wedstrijd voor Southampton, net als oud-speler Dusan Tadic van FC Twente.