Real ontsnapt aan puntenverlies, maar ziet 'rode' Ronaldo de controle verliezen
Portugees ontvangt rode kaart na wangedrag

24-01-2015 18:02
5

Real Madrid is zaterdag in de uitwedstrijd bij Cordoba ontsnapt aan puntenverlies. Gareth Bale maakte na 88 minuten vanaf de strafschopstip het winnende doelpunt (2-1).

Even voor de belangrijke treffer liet Cristiano Ronaldo zich van zijn slechtste kant zien. De Portugees liet zijn frustraties de vrije loop en trapte Edimar hard tegen de grond, zonder dat er een bal in de buurt was. Hij werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Real Madrid vergrootte de voorsprong op Barcelona tot vier punten. De formatie uit Catalonië speelt zaterdag nog tegen Elche.

Real Madrid keek al na drie minuten tegen een achterstand aan. Nabil Ghilas mocht een strafschop nemen en liet doelman Iker Casillas kansloos (1-0). Karim Benzema bracht de lijstaanvoerder in de 27e minuut op gelijke hoogte. Een stunt leek in de maak toen Ronaldo in de slotfase een rode kaart kreeg. Bale bracht echter redding met een benutte strafschop, nadat Federico Cartabia een schot van de aanvaller uit Wales met zijn arm had geblokt.