Grote irritaties bij Rutten na Klassieker: We verdienden het om te winnen
"Het gaat om de drie punten"

Grote irritaties bij Rutten na Klassieker: "We verdienden het om te winnen"

25-01-2015 14:51
5

Fred Rutten stond na afloop van de in 0-0 geëindigde klassieker naar eigen zeggen met een 'klotegevoel' in de catacomben van de Arena. De Feyenoord-trainer was teleurgesteld dat zijn ploeg de vele kansen in de uitwedstrijd tegen Ajax niet in doelpunten kon omzetten.

"Iedereen die de wedstrijd heeft gezien, zag een uitstekend Feyenoord. Maar het gaat om de drie punten", zei een geïrriteerde Rutten na afloop van het doelpuntloze gelijkspel. "Gezien ons spel en de kansenverhouding hou ik een klotegevoel over aan dit gelijkspel."

"We hebben Ajax op dezelfde manier bestreden als thuis, we waren vrij dominant", vervolgde de Feyenoord-trainer. "Qua spel kunnen we hier wel mee door. We hebben in een grote wedstrijd de tegenstander onze wil opgelegd. We verdienden het om te winnen."

"Ik ben niet iemand die snel gefrustreerd is, maar het zal me misschien wel een paar dagen kosten om dit weg te stoppen. Daarna moeten we toch weer verder en ons richten op de volgende wedstrijd."

Feyenoord was in Amsterdam negentig minuten lang de bovenliggende partij, maar net als in september hield Ajax-doelman Jasper Cillessen zijn doel schoon. Ook Jordy Clasie baalt als een stekker van de misgelopen driepunter.