Drenthe maakt met prachtig doelpunt einde aan donkere periode
Nederlander heeft smaak te pakken na moeizame periode in Engeland

25-01-2015 17:15
2

Royston Drenthe heeft zondag een spetterende entree gemaakt in de Turkse voetbalcompetitie. De aanwinst van Kayseri Erciyesspor kwam op bezoek bij Karabükspor na een uur in het veld en zorgde tien minuten later met een prachtig schot voor de gelijkmaker.

Dankzij de Portugese aanvaller Edinho pakte de nieuwe ploeg van Drenthe in de slotfase zelfs nog de winst: 1-2. De oud-Feyenoorder speelde in de eerste seizoenshelft voor Sheffield Wednesday, dat de flamboyante Rotterdammer had gehuurd van Reading. De eenmalig international van het Nederlands elftal ondertekende vrijdag een contract voor 2,5 jaar bij Erciyesspor en mocht zondag in Karabük zijn debuut maken.

Drenthe passeerde doelman Boy Waterman van de thuisclub met een schot van grote afstand. Karabükspor beëindigde de wedstrijd met negen man na twee rode kaarten. Binnen tien minuten incasseerden Samba Sow en Valentine Viola elk een fatale gele kaart.