In het kort: PSV vindt opvolger Jozefzoon, De Graafschap wint inhaalwedstrijd

In het kort: PSV vindt opvolger Jozefzoon, De Graafschap wint inhaalwedstrijd

27-01-2015 23:10
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Bergwijn schuift door naar A-selectie PSV
PSV-coach Phillip Cocu gunt Steven Bergwijn een kans in de hoofdmacht. De vleugelspeler was ook al mee op trainingskamp naar Gran Canaria en liet toen een uitstekende indruk achter. Bergwijn is momenteel nog herstellende van een lichte liesblessure, maar zal zich snel melden. Cocu moest op zoek naar een extra aanvaller, nadat Florian Jozefzoon vorige week zwaargeblesseerd raakte.

De Graafschap klopt Telstar
De Graafschap heeft dinsdag de inhaalwedstrijd tegen Telstar gewonnen. Op bezoek in Velsen-Zuid pakten de 'Superboeren' de winst door treffers van Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk: 0-2. Het duel in de Jupiler League zou eigenlijk zaterdag worden gespeeld, maar het veld van Telstar werd toen afgekeurd vanwege het winterse weer.

De Graafschap staat met dertig punten uit 21 wedstrijden op de tiende plaats in de Jupiler League, Telstar is de nummer achttien met achttien punten. Verweij en Van Ewijk zijn de topschutters van De Graafschap met beiden elf doelpunten. Cas Peters van FC Emmen voert de topscorerslijst in de Jupiler League aan met zeventien treffers.

Jeugdtalent voor Groningen
Roland Baas heeft dinsdag zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De verdediger trainde al het hele seizoen mee met de hoofdmacht van de noorderlingen. Baas maakte vorig jaar al zijn debuut, in de met 4-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen. Ook zat hij acht keer op de bank, zonder in te vallen.

Deense verdediger voor Werder
Werder Bremen heeft zich verzekerd van de komst van Jannik Vestergaard. De 22-jarige verdediger komt over van 1899 Hoffenheim en tekent een contract voor 3,5 jaar voor de Noord-Duitse club. Werder kan verdedigende versterking goed gebruiken, want met 39 tegentreffers kreeg het tot dusver de meeste tegentreffers in de Bundesliga.

Aussies naar finale

Australië heeft zich voor de tweede opeenvolgende keer geplaatst voor de finale van de Azië Cup. Voor eigen publiek in het Hunter Stadium in Newcastle zegevierde de ploeg van bondscoach Ange Postecoglou met 2-0 over het team van Verenigde Arabische Emiraten. De thuisploeg leidde in de halve finale na een kwartier al met 2-0 dankzij treffers van de verdedigers Trent Sainsbury (PEC Zwolle) en Jason Davidson. Daarna viel de Australische productie stil. Tommy Oar (FC Utrecht) zag het allemaal vanaf de bank gebeuren. Australië speelt zaterdag in Sydney in de eindstrijd tegen Zuid-Korea.

Fiscus jaagt op Pique
In navolging van Lionel Messi heeft ook Gerard Pique gedoe met de belastingdienst. De verdediger krijgt een naheffing van 2,5 miljoen euro, melden Spaanse media dinsdag. Pique heeft over de jaren 2007, 2008, 2009 en 2010 te weinig belasting betaald. De speler is het oneens met de aanslag en tekent bezwaar aan. De Spaanse fiscus kijkt de afgelopen tijd steeds vaker naar profvoetballers, waarvan de zaak rond Messi het beste voorbeeld is.

Lof voor Van Praag
Minister Edith Schippers van sport is blij met de FIFA-kandidatuur van Michael van Praag. “Ik vind het geweldig dat hij zijn nek uitsteekt om het draagvlak van en het vertrouwen in de FIFA te vergroten. Als minister heb ik geen rol in zijn kandidatuur, maar ik heb het volste vertrouwen in hem en steun hem van harte", zegt ze tegen de NOS. Van Praag maakte maandag bekend de strijd met Sepp Blatter aan te gaan.

Scheidsrechters topvier
Koploper PSV krijgt komend weekend tijdens het duel met Willem II te maken met scheidsrechter Tom van Sichem. Vitesse-Ajax staat zondag onder leiding van Pieter Vink. Feyenoord-ADO Den Haag wordt dezelfde dag door Reinold Wiedemeijer gefloten. Nummer vier PEC Zwolle heeft Eric Braamhaar toegewezen gekregen voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht.

De Kuip
De Nieuwe Kuip begint zo langzamerhand een hoofdpijndossier te worden. Het besluit over de vernieuwbouw wordt opnieuw uitgesteld. Waarschijnlijk is pas eind februari of begin maart duidelijk of er met stadionbouwer BAM wordt verder gegaan. Het bedrijf is met een nieuw verbouwingsplan gekomen, nadat het eerste voorstel werd afgeschoten. De komende weken wordt er gekeken wat de beste optie is, meldt het Algemeen Dagblad.

Verhuur Heerenveen
MVV heeft dinsdag een tweede speler gehuurd van sc Heerenveen. Het is verdediger Jens Jurn Streutker, die bij de Friese club over een aflopend contract beschikt. SC Heerenveen heeft nog wel een optie voor één seizoen op de 21-jarige speler. Streutker speelde vorig seizoen op huurbasis voor Heracles Almelo. SC Heerenveen leende eerder deze transferperiode aanvaller Pascal Huser aan de Limburgse Jupiler League-club uit.

Enfant terrible
Antonio Cassano is weer eens op zoek naar een club. De 32-jarige aanvaller vertrekt per direct bij degradatiekandidaat Parma. De hekkensluiter moet Cassano nog zes maanden salaris betalen, aldus de speler. Afgelopen week besloot hij daarom juridische stappen te nemen. Zijn contract liep nog tot medio 2016.

Limburgse ruildeal
Ramon Voorn speelt de rest van het seizoen voor VVV-Venlo. De 27-jarige middenvelder wordt gehuurd van Fortuna Sittard. In de overeenkomst is ook een optie tot koop bedongen. Joeri Schroijen bewandelt de omgekeerde weg. Ramon Voorn is de zoon van oud-assistent-bondscoach Dick 'Cooky' Voorn.