'Go Ahead Eagles slaat grote slag en haalt garantie op doelpunten naar Deventer'
Aanvaller scoort bijna overal

'Go Ahead Eagles slaat grote slag en haalt garantie op doelpunten naar Deventer'

29-01-2015 09:18
2

Go Ahead Eagles is in de laatste periode van de winterse transfermarkt uitstekend bezig. Na Wesley Verhoek komt ook Glynor Plet de ploeg van Foeke Booy versterken, meldt Voetbal International.

Go Ahead Eagles huurt de 27-jarige Plet de rest van het seizoen van het Belgische SV Zulte Waregem, waar hij geen vaste basisplaats had en uiteindelijk zelfs werd teruggezet naar het tweede elftal. In achttien wedstrijden, waarvan negen als basisklant, was hij dit seizoen goed voor twee goals. 

Ondanks het feit dat Plet bijna overal tot veel doelpunten komt, is hij ook bijna nergens onomstreden. Bij Telstar maakte hij 38 goals in twee seizoenen en bij Heracles leverden 43 wedstrijden 18 goals op. Plet verdiende een transfer naar FC Twente, maar daar kwam hij nauwelijks aan de bak. Op huurbasis bij Genk maakte de spits tien goals, ondanks het feit dat hij slechts acht keer in de basis begon. Daarna leverde ook een seizoen in Israël nog elf treffers op.

Go Ahead Eagles gelooft daarom wel in de aanvaller, die ook naar het buitenland kon. Vanwege familaire redenen zag Plet een avontuur in Turkije echter niet zitten. Bij de nummer vijftien van de Eredivisie moet de Amsterdammer een flink steentje bijdragen aan de strijd tegen degradatie.