Hattrickheld uit Jupiler League ziet Engelse droom bijna uitkomen na akkoord

Hattrickheld uit Jupiler League ziet Engelse droom bijna uitkomen na akkoord

Gepubliceerd: donderdag 29 januari 2015 om 10:58do 29-01-2015 om 10:58

Kevin van Veen heeft zijn droomtransfer naar Engeland bijna te pakken. Volgens lokale media zijn FC Oss en Scunthorpe United akkoord over de transfersom van de spits.

Scunthorpe United voetbalt in de League One, het derde profniveau in Engeland, en bivakkeert momenteel op de zeventiende plaats. Op het eerste gezicht lijkt dat niet het sportieve decor om naar toe te gaan, maar Van Veen reisde in november al naar Scunthorpe en was laaiend enthousiast. "Bij Scunthorpe zitten 15.000 man in het stadion, dat kan je je haast niet voorstellen", zei hij toen.

Een akkoord bleef lange tijd uit, omdat de transfersom te hoog was. Scunthorpe-voorzitter Peter Swann bevestigt nu tegenover de Scunthorpe Telegraph dat de twee clubs alsnog tot overeenstemming gekomen zijn. Gezien zijn enthousiasme zal een persoonlijk akkoord met Van Veen geen grote moeilijkheden opleveren.

"We naderen het einde van de onderhandelingen", zegt Swann. "We werken de hele dag om de deal af te ronden. We zijn akkoord over de prijs, nu moeten we de puntjes op i zetten. Dit is fantastisch voor de club. Om een speler met zijn kwaliteiten te vinden en hem ook nog te krijgen, is iets waar we heel trots op zijn."

Daarmee troeft The Iron, zoals de bijnaam van Scunthorpe United luidt, clubs als Sheffield United, Millwall en Doncaster Rovers af. De laatste twee clubs zaten vrijdag op de tribune tegen Almere City FC en zagen Van Veen driemaal scoren. De spits, die in de zomer overkwam van JVC Cuijk, bracht zijn totaal van dit seizoen op zestien goals. Het was Van Veens derde hattrick voor FC Oss.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws