AS Roma en AC Milan doen zaken, 'Rossoneri' halen doelpunten in huis
Aanvaller Destro op huurbasis naar Milaan

AS Roma en AC Milan doen zaken, 'Rossoneri' halen doelpunten in huis

29-01-2015 11:20
4

AC Milan is sinds donderdag een aanvaller rijker. Mattia Destro van AS Roma heeft zijn ja-woord gegeven aan de 'Rossoneri'. De Italiaan verhuist in eerste instantie op huurbasis naar de modestad.

Destro was al enige tijd in gesprek met AC Milan, dat in de persoon van vice-voorzitter Adriano Galliani ook op bezoek kwam in zijn woning in Rome. Het eigen televisiekanaal Milan Channel meldt donderdagochtend dat de overgang afgerond is. Destro had beloofd dat hij zijn beslissing donderdag bekend zou maken en hield woord.

Het clubkanaal meldt momenteel alleen dat Destro akkoord is met Milan. Over verdere details is nog niets bekend, maar in Italië wordt aangenomen dat de Rossoneri de 23-jarige international eerst voor zeven ton huren van AS Roma. In de zomer zou AC Milan dan voor vijftien miljoen euro definitief zaken kunnen doen. Destro kan dan een contract tot medio 2020 tekenen, ter waarde van 2,5 miljoen euro per jaar.

Hoewel Destro geen vaste basisspeler is bij AS Roma, laat hij regelmatig het net bollen. De spits, die ook op de flanken uit de voeten kan, scoorde vorig seizoen dertien keer in twintig optredens (veertien keer basis). In de huidige jaargang startte hij acht keer en viel ook achtmaal in. De doelpuntenteller staat op vijf.