Nederlander afgeserveerd: 'Ze werken mee aan een vertrek. Nou, bedankt'
Verdediger heeft plotsklaps geen toekomst meer in België

Nederlander afgeserveerd: 'Ze werken mee aan een vertrek. Nou, bedankt'

29-01-2015 14:22
8

Arjan Swinkels heeft geen toekomst meer bij Lierse SK. Dat is de Nederlandse verdediger donderdag uit het niets verteld. Woensdag werd zijn trainer Slavisa Stojanovic ontslagen.

Herman Helleputte is zijn opvolger en blijkbaar heeft de nieuwbakken trainer weinig vertrouwen in de ex-aanvoerder van Willem II. Sterker nog, Swinkels maakt geen deel meer uit van de selectie. "Ik ben net zo verrast als jullie", reageert hij tegenover Voetbal International. "Woensdag kregen we het bericht dat de trainer ontslagen was of is opgestapt, dat weet ik eigenlijk niet eens."

Wedden

Meer odds

"Zes jongens – onder wie ik – moesten zich vandaag om half elf melden, de rest pas om één uur", vervolgt Swinkels. "Wij kregen vervolgens te horen dat we onze spullen konden pakken en niet meer welkom zijn op het complex. We kunnen nog wel ergens trainen: twee dorpen verderop, waar de jeugd traint."

Het hoe en waarom is voorlopig gissen voor Swinkels. "Ik ben behoorlijk woest. Out of the blue krijg je te horen dat je niet meer nodig bent, dus ik weet ook nog niet zo goed wat ik moet doen: ik weet het zelf ook pas net. De club heeft gezegd dat ik vier dagen vrij krijg, twee dagen de tijd heb om een nieuwe club te vinden en dat ze zullen meewerken aan een vertrek. Nou, bedankt. Als het niet lukt krijg ik straks een half jaar lang salaris zonder iets te hoeven doen, maar daar heb ik niks aan. Ik wil voetballen", besluit hij tegenover het weekblad.