De Tien: topspelers die Real Madrid toch liet gaan

De Tien: topspelers die Real Madrid toch liet gaan

30-01-2015 10:10
6

Real Madrid staat bekend als dé club van het grote geld en dé club die jaarlijks grote spelers aantrekt. Toch zijn er door de jaren heen ook grote spelers geweest die door de Koninklijke van de hand werden gedaan. Vandaag een overzicht van tien grote namen die vertrokken bij Real Madrid.

10. Mesut Özil (Arsenal) 
Mesut Özil verliet Real Madrid in 2013 voor een bedrag van ruim 56 miljoen euro. De Madrilenen zouden de begaafde Duitse middenvelder hebben verkocht, om Gareth Bale over te nemen van Tottenham Hotspur.

Wedden

Meer odds

9. Claude Makélélé (gestopt)
De Fransman Claude Makélélé maakte in 2003 van Madrid de overstap naar Chelsea. Bij Chelsea kwam Makélélé pas echt tot bloei, daar hij in zijn eerste seizoen tweede werd met The Blues en in het daaropvolgende seizoen de Premier League wist te winnen. 

8. Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04)
Klaas-Jan Huntelaar kwam slechts één seizoen in actie voor Real Madrid. In 2009 maakte de spits de overstap naar AC Milan. Later zou blijken wat voor topschutter Real Madrid van de hand had gedaan.

7. Rafael van der Vaart (Hamburger SV)
Rafael van der Vaart was gedurende zijn periode bij Real Madrid niet veel speelminuten gegund. In 2010 maakte hij, een paar uur voordat de transfermarkt ging sluiten, de overstap naar Tottenham Hotspur waar hij een belangrijke rol vertolkte.

6. Wesley Sneijder (Galatasaray)
Het bestuur van Real Madrid zal zich nog wel achter de oren krabben bij het horen van de naam Wesley Sneijder. De middenvelder kreeg, net als Van der Vaart, niet veel kans bij de Koninklijke en verkaste daarom in 2009 naar Internazionale. In 2010 stond Sneijder aan de basis van de Champions League-titel voor de Nerazzurri

5. Luis Figo (gestopt)
Evenals Sneijder, maakte Luis Figo ook de overstap van Real Madrid naar Internazionale. Aanvankelijk zou de leeftijd van Figo een rol hebben gespeeld in deze transfer. De Portugees bewees echter zijn ongelijk en won met de Italiaanse club drie keer achter elkaar de Serie A.

4. Ruud van Nistelrooy (gestopt)
Ruud van Nistelrooy was een van de vele doelpuntenmachines bij Real Madrid. De spits wist in 68 wedstrijden 46 keer het net te vinden. In 2010 maakte Van The Man de overstap naar Hamburger SV.

3. Clarence Seedorf (gestopt)
Clarence Seedorf is de zoveelste Nederlander in deze lijst, maar ook zeker een voetballer die zijn plaats heeft verdiend. Na zijn vertrek bij Real Madrid speelde Seedorf onder meer voor AC Milan waarmee hij tal van successen wist te boeken. Een voormalig wereldspeler van formaat. 

2. Arjen Robben (Bayern München)
Op een tweede plek vinden wij Arjen Robben. Het gelag zal, gezien de successen van Robben, groot zijn in Madrid. Sinds zijn vertrek bij Real Madrid heeft Robben zich gevestigd als een van de beste spelers ter wereld.

1. Raúl (New York Cosmos)
Zeg je Real Madrid, dan zeg je Raúl. Het clubicoon speelde sinds zijn jeugd bij Los Blancos en won met de Spaanse club onder meer drie keer de Champions League. In 2010 maakte Raúl de overstap naar Schalke 04.