Voormalig werkgever van Drenthe en Jonk geheel in handen van Thaise tonijntycoon
Engelse club voor honderd procent in Thaise handen

Voormalig werkgever van Drenthe en Jonk geheel in handen van Thaise tonijntycoon

29-01-2015 18:45
1

Sheffield Wednesday, een van de oudste voetbalclubs in Engeland, is voor honderd procent in handen gekomen van de Thaise tonijntycoon Dejphon Chansiri. De zakenman, wiens familie eigenaar is van het visverwerkende bedrijf Thai Union Frozen Group, heeft de 'buyout' donderdag afgerond. Volgens de media heeft hij veertig miljoen euro betaald voor deze bijzondere vangst.

De nu opstappende bestuursvoorzitter Milan Mandaric, die het sinds december 2010 voor het zeggen had bij Wednesday, bevestigde eerder deze maand al dat hij in onderhandeling was met potentiële investeerders. Donderdag maakte de club uit de Championship (tweede divisie) de overname op de eigen site bekend.

Chansiri voorspelt Sheffield Wednesday, dat vijftien jaar geleden voor het laatst op het hoogste niveau (Premier League) speelde, een grote toekomst onder zijn leiding. Hij beloofde de supporters er alles aan te zullen doen de oude glorie te laten herleven.

In het verleden waren er meerdere Nederlandse spelers actief voor Sheffield Wednesday. Regi Blinker, Wim Jonk, Orlando Trustfull en Royston Drenthe droegen onder andere het shirt van de oude Engelse club.