Gebrek aan noodzaak en gebrek aan geld houden PSV koest op transfermarkt
Doelman Wintjens en mogelijke breedteversterking voor aanval enige transferactiviteit PSV

Gebrek aan noodzaak en gebrek aan geld houden PSV koest op transfermarkt

30-01-2015 08:31
1

Tijdens de transferperiode halverwege het vorige seizoen pakte PSV flink uit met het aantrekken van Bryan Ruiz. Dit seizoen is de 'grote' versterking Danny Wintjens. De Eindhovenaren gaan in de jacht op de eerste landstitel in zeven seizoenen niet flink investeren. Het is volgens de clubleiding niet nodig, bovendien is er ook geen geld voor.

Ruiz kwam vorig seizoen als kwaliteitsinjectie naar Eindhoven om de club te helpen, zijn inbreng was uiteindelijk niet genoeg voor de titel of een ticket voor de voorronde van de Champions League. Het was een flinke investering voor de Eindhovenaren. Die investering blijft dit seizoen uit, meldt De Telegraaf.

Wintjens komt als derde doelman naar PSV en daarnaast heeft technisch manager Marcel Brands lijntjes uitgelegd om voor het sluiten van de transfermarkt nog een breedteversterking voor de aanval aan te trekken. Spelers die bij grote buitenlandse clubs onvoldoende aan spelen toekomen en zo in aanmerking komen voor verhuur, dat is waar Brands zich op richt na de blessure van Florian Jozefzoon.

Een andere reden is de eigen jeugd. PSV wil geen enorme investering doen als het ook in de eigen jeugd kan kijken. Steven Bergwijn had al bij de selectie van trainer Phillip Cocu gezeten als hij op dit moment niet buitenspel stond met een liesblessure. Zakaria Bakkali is geen optie als aanvallende 'versterking'. Het contractaanbod dat de Belg kreeg moet alleen gezien worden als strategische zet, om verzekerd te zijn van de opleidingsvergoeding van 310.0000 euro bij een transfervrij vertrek.