'Turkse formatie denkt na De Jong en Khedira ook aan transfervrije Van der Vaart'
'Trabzonspor denkt aan aanvallend ingestelde Nederlander'

'Turkse formatie denkt na De Jong en Khedira ook aan transfervrije Van der Vaart'

30-01-2015 11:36

Rafael van der Vaart is bij Trabzonspor in beeld om de selectie te versterken. Het gaat daarbij eigenlijk om een transfer na dit seizoen, maar een directe overgang is niet uitgesloten. De Turkse formatie is op zoek naar een ervaren aanvallend ingestelde speler.

Trabzonspor wil niet te veel geld uitgeven, waardoor de Nederlander in beeld is gekomen. Van der Vaart beschikt over een aflopend contract en lijkt niet de intentie te hebben om die te verlengen. De Turken zouden zelfs al een voorstel bij Hamburger SV hebben neergelegd om hem deze transferperiode over te nemen. Mocht dat niet geaccepteerd worden, dan komt Trabzonspor na het seizoen terug. Dat meldt Fanatik vrijdag. 

Wedden

Meer odds

Van der Vaart speelde vooralsnog dertien duels voor HSV dit seizoen. Daarin scoorde Van der Vaart vier keer. Het is geen geheim dat de 31-jarige middenvelder open staat voor een transfer. Hamburger SV kampt voor het tweede seizoen op rij met sportieve problemen, waardoor het wederom alle zeilen moet bijzetten om degradatie te voorkomen.

De Nederlander is niet de eerste middenvelder die in verband wordt gebracht met Trabzonspor. Zo hebben de Turken ook belangstelling voor Nigel de Jong en Sami Khedira. De Jong (AC Milan) en Khedira (Real Madrid) zijn eveneens in het bezit van aflopende verbintenissen. In de strijd om Khedira dient Trabzonspor echter wel af te rekenen met de nodige Engelse topclubs.