Bizarre trainerssoap in België: Ik vond dat ik deze aanbieding niet kon weigeren
"Misschien was dit iets te overhaast"

Bizarre trainerssoap in België: "Ik vond dat ik deze aanbieding niet kon weigeren"

30-01-2015 12:35
1

De trainerssoap bij Lierse SK neemt ongekende vormen aan. De Belgische club moet twee dagen na het aanstellen van Herman Helleputte voor de derde keer dit seizoen op zoek naar een nieuwe coach.

De 61-jarige Helleputte stapte vrijdag om gezondheidsredenen op, nadat hij afgelopen woensdag was aangetreden. Het is nog niet duidelijk wie nu de leiding over het eerste elftal gaat nemen bij de hekkensluiter van de Belgische eerste klasse.

"Ik heb een paar maanden geleden tweemaal een hartoperatie ondergaan", verklaart Helleputte op de clubwebsite. "Ik ben op het aanbod van Lierse ingegaan omdat ik een Lierseman ben, ik vond dat ik deze aanbieding niet kon weigeren. Maar misschien was dit iets te overhaast want ik heb ondervonden dat mijn gezondheid een stressvolle job als hoofdtrainer niet toelaat."

Helleputte was de opvolger van de Sloveen Slavisa Stojanovic, die begin september de ontslagen Stanley Menzo was opgevolgd maar na tegenvallende resultaten opstapte. Helleputte was tot die tijd werkzaam in de jeugd van Lierse, waarvan hij het eerste elftal al eens trainde tussen 2007 en 2010.

Wellicht dat het vertrek van Helleputte weer mogelijkheden biedt voor Arjan Swinkels. De Nederlandse verdediger kreeg donderdag uit het niets te horen dat hij niet langer welkom was. "De club heeft gezegd dat ik vier dagen vrij krijg, twee dagen de tijd heb om een nieuwe club te vinden en dat ze zullen meewerken aan een vertrek. Nou, bedankt", zei hij.