'Heb veel verdriet van mijn vertrek bij Feyenoord gehad, dat moet ik toegeven'
Vleugelspeler vervolgt loopbaan bij Inter Baku

'Heb veel verdriet van mijn vertrek bij Feyenoord gehad, dat moet ik toegeven'

01-02-2015 11:56
4

Ruben Schaken nam recent afscheid van Feyenoord om zijn carrière te vervolgen in Azerbeidzjan bij Inter Baku. De aanvaller, die in Rotterdam doorgroeide tot international, kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn vertrek bij de Nederlandse topclub.

"Ik heb er heel veel verdriet van gehad, dat moet ik toegeven. Ik ben keihard blijven trainen, maar uiteindelijk was het vechten met een beer. Wat je ook deed tijdens de training, je kwam er niet meer tussen", aldus Schaken tijdens het televisieprogramma De Tafel van Kees van FOX Sports.

De vleugelspeler ging in zijn Feyenoord-periode het gesprek niet aan met trainer Fred Rutten nadat deze hem passeerde. "Ik wil me niet in een elftal praten, daar houd ik niet zo van. Je moet gewoon poetsen en hij moet die keuze maken. Ik heb ook nooit om uitleg gevraagd, ik heb gewoon mijn stinkende best gedaan. Uiteindelijk mocht ik nog een keer van hem invallen, daar was ik heel blij mee. Ik denk dat je toen ook wel zag hoe gedreven ik was en ik scoorde en maakte acties in twintig minuten tijd. Dat was ook mijn laatste wedstrijd in De Kuip. Dus ik ben daar toch vertrokken met een goed gevoel."

Schaken kon naar zijn zeggen begrip opbrengen voor het feit dat nieuwe aanwinsten meer kans kregen op speelminuten dan hij. "Er zijn spelers voor miljoenen gehaald. Feyenoord kon eindelijk weer spelers aantrekken en dan is het logisch dat die gasten de voorkeur krijgen. Dan moet je je schikken in je rol hoe pijnlijk dat ook is."