Koeman hekelt scheids na nederlaag: We gaan deze beslissing aanvechten
"Dit was inderdaad een uitstekende mogelijkheid om in te lopen op deze ploegen"

Koeman hekelt scheids na nederlaag: "We gaan deze beslissing aanvechten"

01-02-2015 20:05
4

Southampton heeft zondag de eerste competitienederlaag sinds medio december geleden. Trainer Ronald Koeman verloor tegen Swansea City (0-1) niet alleen de punten, ook raakte hij Ryan Bertrand kwijt met een rode kaart. Onterecht, vindt Koeman zelf.

"Ik vond dit geen rode kaart, want hij raakte de bal", zegt Koeman, geciteerd door De Telegraaf. "Misschien was geel wel op zijn plek geweest, maar zeker geen rood. We zullen deze beslissing dan ook aanvechten."

Naast de rode kaart was ook de zege van Swansea City onterecht. "Zij maakten een goede goal, maar ik denk dat het gelukkigste team vandaag heeft gewonnen. Ze kwamen voor één punt, maar kregen er drie. We moeten dat accepteren."

Door de nederlaag laat Southampton na om te profiteren van de remise bij Chelsea - Manchester City. "Dit was inderdaad een uitstekende mogelijkheid om in te lopen op deze ploegen, maar we hebben nagelaten deze kans te grijpen. Nu is het zaak onze rug weer te rechten en deze nederlaag snel te vergeten, want we draaien nog steeds bovenin mee." 

De Saints zijn de derde plek kwijtgeraakt aan Manchester United, dat nu één punt meer heeft. De achterstand op Chelsea en Manchester City bedraagt respectievelijk elf en zes punten.

Wedden

Meer odds