AZ raakt smaakmaker kwijt: Er staan veel belangrijke wedstrijden voor de deur

AZ raakt smaakmaker kwijt: "Er staan veel belangrijke wedstrijden voor de deur"

01-02-2015 20:16
4

Celso Ortiz heeft zondag tijdens de wedstrijd van AZ tegen Heracles Almelo (3-1) zijn onderarm gebroken. De Paraguayaanse middenvelder kwam halverwege de eerste helft ongelukkig terecht na een correcte tackle van Tim Breukers. Ortiz moet een operatie ondergaan.

AZ meldt op de clubsite dat Ortiz maandag wordt geopereerd. Er is sprake van een breuk in het spaakbeen van zijn linkeronderarm, zo heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Het is nog niet bekend hoelang de belangrijke pion uit de roulatie is, maar dat zal zeker enkele weken zijn.

Zijn vervanger Viktor Elm haalde het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers ook niet. De Zweed viel na een uur uit met een bovenbeenkwetsuur. "We winnen, maar verliezen ook", zei trainer John van den Brom op de website van AZ. "Spijtig dat we Celso en Viktor met blessures verliezen. In deze fase staan veel belangrijke wedstrijden voor de deur." Na de wedstrijd van donderdag tegen Ajax speelt AZ tegen FC Groningen, PSV, Go Ahead Eagles en Willem II.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s