De Boer ziet crisis en verklaart opmerkelijke wissel: Dat kan ik niet zeggen
"Ik hoopte nog op een verdwaald schot"

De Boer ziet crisis en verklaart opmerkelijke wissel: "Dat kan ik niet zeggen"

01-02-2015 20:26
14

Ook Frank de Boer moet na de nederlaag tegen Vitesse erkennen dat het crisis is bij Ajax. De trainer moet keihard aan de bak om de sportieve problemen van de landskampioen op te lossen.

De Boer beaamde dat er sprake is van een sportieve crisis. "Zo kun je het wel noemen, zoals we nu spelen. Zeer beneden peil", citeert Ajax Life. "Als we dit spel nog meer vertonen, gaan we onherroepelijk meer punten verspelen."

"De laatste keer dat we goed speelden, was in het eerste halfuur tegen Groningen. Daarna verlies je het vertrouwen", vervolgde De Boer. "Nogmaals, daar moet je als team keihard aan gaan werken. Ik ben ervan overtuigd dat het goedkomt, maar het moet niet te lang duren."

De oefenmeester baarde in Arnhem opzien met zijn derde wissel. Terwijl Ajax op jacht moest naar de gelijkmaker, bracht hij in de blessuretijd Niki Zimling in de ploeg voor Lucas Andersen. Na afloop verklaarde De Boer zijn besluit.

"Ik wilde een wissel voorradig houden voor Klaassen. Ik kan niet zeggen dat Lucas een fantastische wedstrijd heeft gespeeld. In de slotfase moesten de middenvelders aansluiten. Hij had moeite om druk te houden. Zimling had al lang warmgelopen. Ik hoopte nog op een verdwaald schot", aldus De Boer.