Messi heeft het laatste, beslissende woord in levendige wedstrijd in Camp Nou
Thuisclub wint ternauwernood

01-02-2015 22:52

FC Barcelona is zondag weer aangehaakt bij koploper Real Madrid in de Primera División. Lionel Messi en co wonnen de thuiswedstrijd tegen Villarreal met 3-2.

Villarreal toonde in het volgepakte Camp Nou geen ontzag voor de Catalaanse sterrenploeg. De Rus Denis Cheryshev opende brutaal de score voor de bezoekende club na een half uur. Neymar zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker.

De thuisclub moest in de tiende minuut van de tweede helft opnieuw toestaan dat Villarreal de leiding nam dankzij een treffer van Luciano Vietto. Nog geen vier minuten later was de wedstrijd gekanteld en stond Barcelona met 3-2 voor. Eerst was Rafinha trefzeker in de rebound, daarna rondde topschutter Messi kundig af op aangeven van Luis Suárez. Het was Messi's 22e competitiedoelpunt.

In het laatste half uur slaagde Barça er niet meer in de voorsprong te vergroten, maar scoorde Villarreal ook niet meer. De ploeg van trainer Luis Enrique behoudt daardoor de tweede plaats met één punt achterstand op Real, dat zaterdag met 4-1 won van Real Sociedad.