Kampioen van de transfermarkt pikt zevende aanwinst op bij FC Twente
"Na het vertrek van Elson Hooi waren we op zoek naar een aanvallende kracht"

Kampioen van de transfermarkt pikt zevende aanwinst op bij FC Twente

02-02-2015 12:55
12

NAC Breda heeft zich maandag op de valreep versterkt met Felitciano Zschusschen. De aanvaller, die in het verleden al bij de Brabanders speelde, wordt gehuurd van FC Twente.

De 23-jarige aanvaller kreeg in januari te horen dat hij mocht vertrekken uit Enschede, waarna NAC zijn kans schoon zag. Zschusschen maakt het seizoen af bij de nummer zeventien van de Eredivisie. In 2011 bewandelde hij de omgekeerde weg, toen Twente hem als jeugdspeler oppikte bij NAC.

"Na het vertrek van Elson Hooi waren we op zoek naar een aanvallende kracht", legt technisch directeur Graeme Rutjes uit op de clubsite. "Zschusschen is een echte Bredanaar en is bekend met NAC. Hij is Breda geboren en getogen en speelde zelfs een aantal jaar in onze jeugdopleiding. We zijn daarom blij dat hij onze voorhoede komt versterken."

Zschusschen, met zeven goals topscorer van Jong Twente in de Jupiler League, schopte het nooit tot het eerste elftal in Enschede. Die kans biedt NAC hem nu wel. Zschusschen is de zevende aanwinst in Breda na Dirk Marcellis, Menno Koch, Guyon Fernandez, Ruben Ligeon, Hakim Borahsasar en Divine Naah.