Feyenoord zakt diep weg na kickstart: We maken ons helemaal geen zorgen
Vermeer vertrouwt op kwaliteiten in selectie voor uitduel met Heerenveen

Feyenoord zakt diep weg na kickstart: "We maken ons helemaal geen zorgen"

02-02-2015 13:12
1

Tussen al het transfernieuws door zou je bijna vergeten dat de Eredivisie een midweeks programma heeft. Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer gaat woensdag met zijn ploeg op bezoek bij sc Heerenveen, waar het spel volgens hem weer op het eigen niveau zal zijn.

Vermeer won zondag met 2-1 van ADO Den Haag, maar na de sterke openingsfase met twee goals viel er weinig te genieten en kreeg Feyenoord het nog moeilijk. "Er was door een uitstekend begin eigenlijk niks aan de hand, maar na de 2-0 was het voetbal helemaal weg", blikte Vermeer met NU.nl terug. "Daar moeten we het normaal juist van hebben en ADO maakte er slim gebruik van. Ik dacht dat we het nog moeilijk zouden krijgen, maar we kwamen gelukkig niet echt meer in de problemen."

Tegen sc Heerenveen, waar veel transfervuurwerk te verwachten is, zal Feyenoord weer als vanouds voor de dag komen, denkt Vermeer. "We maken ons helemaal geen zorgen en zullen tegen Heerenveen weer ons normale niveau halen. We weten wat we goed kunnen en moeten ons daar aan vasthouden", aldus de doelman, die tegenspreekt dat de teleurstellend verlopen Klassieker tegen Ajax (0-0) van invloed was tegen ADO.

"Natuurlijk baalden we van dat resultaat tegen Ajax, maar we moesten verder. We moeten zelf zorgen dat we de punten halen en dan is het hopen dat de concurrentie wat laat liggen", vertelt de voormalig Ajacied. "Het maakt niet uit tegen wie we dan spelen, of het nu Ajax is of ADO. Zonder voetbal komt het op strijd aan. Normaal gesproken mogen we het alleen niet zo ver laten komen, al teken ik ervoor als we elke week zo winnen."