ADO doet zaken met Fiorentina en legt Oekraïner op laatste moment vast
Middenvelder maakt seizoen af in Den Haag

ADO doet zaken met Fiorentina en legt Oekraïner op laatste moment vast

02-02-2015 23:44
2

Met nog een kwartier voor de boeg in de winterse transferperiode heeft ADO Den Haag zich nog geroerd. Oleksandr Iakovenko maakt de overstap naar de eredivisionist.

Dat meldt ADO maandagavond via de officiële kanalen. Iakovenko komt over van het Italiaanse Fiorentina, dat bereid was hem op het allerlaatste moment te verhuren. Hij blijft tot het einde van het seizoen in Den Haag. ADO, een stuk kapitaalkrachtiger sinds de recente overname door de Chinees Hui Wang, maakt geen melding van een optie tot koop.

De 27-jarige Iakovenko is een middenvelder, maar kan door trainer Henk Fraser ook in de aanval worden geposteerd. Hij heeft 170 duels achter zijn naam, in dienst van onder meer Anderlecht, Málaga en dus Fiorentina. De Italianen pikten hem anderhalf jaar geleden transfervrij op in België.

Het is de vraag of Iakovenko direct inzetbaar is voor ADO. Zijn laatste optreden in een officiële wedstrijd dateert van mei, toen hij als huurling in actie kwam voor Málaga. De eenvoudig international van Oekraïne sluit in de loop van de week aan in Den Haag.