United vervult plicht en krijgt vierdeklasser in replay alsnog op de knieën
Engelse topclub maakt geen fout in tweede ontmoeting

03-02-2015 23:02

Manchester United heeft zich dinsdag niet opnieuw laten verrassen door het bescheiden Cambridge United in de vierde ronde van de FA Cup. De ploeg van coach Louis van Gaal versloeg de Engelse vierdeklasser met 3-0.

De treffers kwamen op naam van Juan Mata, Marcos Rojo en James Wilson. Oranje-international Daley Blind speelde de gehele wedstrijd bij de thuisploeg, die in een sterke opstelling aantrad. Zijn landgenoot Robin van Persie ging na ruim een uur naar de kant.

Cadeau kreeg de thuisploeg de overwinning allerminst, aangezien Tom Elliot al na drie minuten op de paal mikte. Na 25 minuten wist Mata na een aanval over meerdere schijven wel te scoren namens United. Op aangeven van Van Persie maakte Rojo de 2-0 alvorens invaller Wilson ook doel trof.

Manchester United speelde vorige maand bij Cambridge nog op beschamende wijze gelijk: 0-0. Daardoor was een replay op Old Trafford noodzakelijk. De brigade van Van Gaal speelt in de vijfde ronde tegen Preston North End, dat op het derde profnveau uitkomt.