De Boer prijst Koeman: Southampton zou de KNVB erg dankbaar moeten zijn
Tweetal lyrisch over Nederlandse oefenmeester van Southampton

De Boer prijst Koeman: "Southampton zou de KNVB erg dankbaar moeten zijn"

04-02-2015 17:05
3

De huidige prestaties van trainer Ronald Koeman met Southampton maken over de hele wereld indruk. Onder meer Ronald de Boer en David Endt zijn erg te spreken over het werk van de oefenmeester.

Koeman zag aan het begin van het seizoen de ene na de andere sterkhouder vertrekken bij Southampton, maar de coach slaagde er met enkele gerichte aankopen in om Southampton naar de top van Engeland te brengen. De huidige vierde plaats baart opzien. "Ze zijn zoveel geweldige spelers verloren en meestal duurt het een half jaar voordat nieuwe spelers helemaal gewend zijn", vertelt De Boer aan de BBC.

"Dat ze er nu al zijn, zegt iets over de spelers maar ook over de manager. Hij begrijpt de spelers", vervolgt de oud-voetballer, die in zijn tijd als speler van FC Barcelona Koeman als assistent-trainer had. "Hij kon zichzelf altijd al geweldig uiten. Als aanvoerder en nu ook als trainer kiest hij zijn woorden erg zorgvuldig en is hij altijd duidelijk. Ik heb in hem altijd al een trainer gezien."

Volgens De Boer heeft de KNVB gefaald toen er vorig jaar voor Guus Hiddink als bondscoach werd gekozen in plaats van voor Koeman. "Ik denk dat ze een fout hebben gemaakt. Het was tijd voor een jongere coach en Koeman wilde erg graag. Southampton zou de KNVB dankbaar moeten zijn."

Ook David Endt, die in het verleden samenwerkte met Koeman bij Ajax, heeft lovende woorden over voor de coach. "Louis van Gaal en Koeman verschillen qua voetbalfilosofie niet zoveel, maar qua persoonlijkheid wel. Misschien heeft Koeman de capaciteiten om dezelfde dingen als Van Gaal te bereiken, maar dat zal hij wel op een hele verschillende manier doen."