Trainen met Messi verleden tijd: Dit zijn semi-profs, ze maken er het beste van
Voormalig jeugdspeler van Barça duikt op bij semi-profs

Trainen met Messi verleden tijd: "Dit zijn semi-profs, ze maken er het beste van"

06-02-2015 13:43

Bij Achilles'29 zal waarschijnlijk niemand gedacht hebben dat er nog eens een speler met een verleden bij FC Barcelona op het veld zou staan. Toch is dat sinds kort zo. De Jupiler League-club nam Fernando Quesada op huurbasis over van FC Utrecht.

Een jaar geleden namen de Utrechters Quesada over van Barça, maar verder dan drie potjes kwam de middenvelder niet. Dit seizoen restte hem zelfs steevast een plek op bank of tribune, zonder minuten te maken. De 21-jarige, voormalig Spaans jeugdinternational mocht dan ook uitkijken naar een nieuwe omgeving.

Die vond hij in Groesbeek. Sportpark De Heikant is heel iets anders dan La Masia of Camp Nou en het was in zijn eerste trainingsweek ook nog eens guur. "Ja, het is erg koud hier", reageert Quesada tegenover Omroep Gelderland. "Maar ik ben blij om hier te zijn. Er hangt een goede sfeer. Dit zijn semi-profs, maar ze maken er het beste van."

"Ik heb getraind met Messi, Xavi en Iniesta, maar het verleden is het verleden. Ik kom nu van FC Utrecht en niet van Barcelona. Dit is nu mijn leven", voegt Quesada eraan toe. "Ik speel het liefst in de punt naar achteren, als een zes, maar ik kan ook op tien spelen achter de spitsen. Ook links en rechts op het middenveld. Mijn speelstijl is niet echt Nederlands. Maar ik denk dat ik het beste wat ik heb te bieden hier wel kan laten zien."