Blom weer gebeten hond: 'Ik snap hem niet, deze kaart wordt niet geseponeerd'
"Het lijkt me duidelijk"

Blom weer gebeten hond: 'Ik snap hem niet, deze kaart wordt niet geseponeerd'

08-02-2015 20:38
20

Kevin Blom was zondag opnieuw de gebeten hond. In de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en SC Cambuur (2-1) gaf hij Bartholomew Ogbeche een rode kaart en dat leidde tot veel kritiek.

"Ik sta hier omdat jullie me hebben gevraagd", lacht Blom als een boer met kiespijn tegenover FOX Sports. "Het was rood. Ik heb in de wedstrijd een inschatting gemaakt en de beelden die ik nu zie bevestigen mijn keuze. Het lijkt me duidelijk."

Wedden

Meer odds

Ogbeche kreeg de bal op zijn borst en na zijn aanname tikte hij tegenstander Anass Achahbar met een gestrekt been aan. Dat kwam de Cambuur-spits op een directe aftocht te staan. "Het was een ernstige overtreding, met de noppen omhoog. Ik heb geen enkele twijfel."

Blom gaf vorige week bij PSV – NAC Breda een historisch snelle rode prent aan Jetro Willems, die later werd geseponeerd. Na de wedstrijd tegen Cambuur kreeg hij er weer van langs, onder meer van Henk de Jong. De trainer zei dat de kaart voor Ogbeche het gevolg van een overleg bij de KNVB was.

"Het is geen afrekening", ontkent Blom. "We zijn de laatste weken ook niet bij elkaar gekomen om beelden te bekijken. Ik snap de trainer van Cambuur niet. Ik denk niet dat deze kaart wordt geseponeerd."