Ajax treft ploeg in crisis: Als we bij Ajax winnen, kan het sentiment keren
"Voetbal is emotie, bij ons en vooral bij de fans"

Ajax treft ploeg in crisis: "Als we bij Ajax winnen, kan het sentiment keren"

09-02-2015 08:46
3

Met twee pijnlijke nederlagen in de benen reist FC Twente komend weekend af naar Amsterdam, waar het treffen met landskampioen Ajax op het programma staat. Andreas Bjelland begrijpt dat de fans zich beginnen te roeren na de resultaten tegen ADO Den Haag (2-0) en Excelsior (1-3).

Na de dramatische week van de Tukkers klonk zaterdag een striemend fluitconcert in de Veste. "Natuurlijk begrijp ik de enorme teleurstelling bij de supporters", reageert Bjelland in Tubantia. "Voetbal is emotie, bij ons en vooral bij de fans. We spelen hier thuis tegen Excelsior, dit soort wedstrijden moeten we winnen. En nu we twee keer in een week verliezen van ploegen als ADO en Excelsior, voelen ook wij ons vreselijk."

"We kunnen het veranderen", gelooft de verdediger. "Als we volgende week bij Ajax winnen, kan het sentiment keren. Ik zie het niet als een mentaal probleem. We hebben tegen AZ en ook Cambuur bewezen dat we goed kunnen voetballen. Dat gaf ons vertrouwen. We moeten terug naar de basis en gewoon ons ding doen. Ik snap de fans, maar ben ervan overtuigd dat er weer betere wedstrijden komen."