AZ heeft eigen 'Messi': Och, daar lik je toch je vingers bij af
Van Halst lovend over aanvaller Berghuis

AZ heeft eigen 'Messi': "Och, daar lik je toch je vingers bij af"

09-02-2015 13:07
5

Steven Berghuis nam AZ zondag bij de hand, nadat FC Groningen op een 2-0 voorsprong gekomen was. De aanvaller van de Alkmaarders is na een blessure weer helemaal terug op zijn niveau van het begin van het seizoen.

"Och, daar lik je toch je vingers bij af", zegt Van Halst bij FOX Sports. "Dat is fantastisch joh, hoe die jongen balletjes trapt. In de tweede helft ging hij nog meer tekeer. Dit blijft gewoon een lekker rasvoetballertje." Berghuis nam de 2-1 in de blessuretijd van de eerste helft voor zijn rekening. Na rust voetbalde de Apeldoorner met flair en gaf hij ook nog de assist op de 2-4 van Markus Henriksen.

Berghuis (23) werd als ontluikend talent al eens Messiaanse capaciteiten toegedicht door zijn toenmalige trainer Co Adriaanse bij FC Twente. Bij de Tukkers brak de vleugelspits niet echt door en na een verhuurperiode aan VVV-Venlo verkaste hij in 2012 naar AZ. Vorig seizoen kwam Berghuis tot wasdom met negen goals en zes assists en nu heeft hij er al vijf inliggen (plus twee assists) in tien duels.