FC Porto levert weer geboren doelpuntenmaker af bij topclub, Colombiaan vertrekt

FC Porto levert weer geboren doelpuntenmaker af bij topclub, Colombiaan vertrekt

Gepubliceerd: maandag 9 februari 2015 om 13:24ma 09-02-2015 om 13:24

Jackson Martinez voetbalt volgend seizoen niet meer voor FC Porto. De trefzekere spits onthult dat hij de Portugese topclub gaat verlaten. Een transfer naar Engeland of Italië is het meest waarschijnlijk.

Martinez is bezig aan zijn derde voetbaljaar bij Porto en scoort bijna wekelijks. De Colombiaanse klasbak werd al gelinkt aan onder meer Arsenal, Liverpool, Juventus en Napoli. Aan het einde van het seizoen gaat de international op zoek naar een nieuwe uitdaging. "In de zomer verlaat ik Porto voor een nieuwe club", onthulde Martinez aan El Espectador.

"Spelers ontwikkelen zich goed in Portugal en ik dank de club dat ze me gemaakt hebben tot de speler die ik nu ben", vervolgde de 28-jarige spits. "Het is echter tijd voor een nieuw avontuur, om uit persoonlijk oogpunt te groeien. Italiè of Engeland? Dat is mogelijk, maar ik wacht tot de zomer. Mijn agent handelt dit soort dingen af."

Martinez bezweert dat er nog geen club is waarmee hij in onderhandeling is. "Op dit moment weet ik niet waar mijn toekomst ligt. Ik denk alleen aan het seizoen goed eindigen met Porto. Er zijn meerdere teams in mij geïnteresseerd en ik kan nog niet zeggen waar ik ga spelen", aldus de maker van 62 goals in 80 duels.

FC Porto heeft al jaren een goede reputatie met het afleveren van topspitsen aan grote clubs in Europa, die tientallen miljoenen op tafel leggen. Onder meer Radamel Falcao (veertig miljoen betaald door Atlético Madrid) en Hulk (Zenit Sint-Petersburg betaalde 55 miljoen) gingen Martinez voor.

Plaats een reactie

maandag 9 februari 2015 om 13:58
Die Portugezen weten wel wat scouten is. Bijzonder knap dat ze de ene topper na de andere weten af te leveren. Kan de Nederlandse top een voorbeeld aan nemen.
Vind ik leuk
michelhx +4548
maandag 9 februari 2015 om 15:04
Porto heeft iets meer te besteden en werkt daarnaast vaak samen met Doyen Sports Group voor het aantrekken van dit soort spelers. Dit kaliber spelers, uitzonderingen daargelaten, is onhaalbaar voor de Nederlandse top.
Vind ik leuk
maandag 9 februari 2015 om 16:27
Blijft toch knap. In Portugal leven minder mensen dan in Nederland en de competitie stelt volgens mij weinig meer voor dan de Nederlandse, uitgezonderd de top 3 daar. Die is aanmerkelijk sterker.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws