Onbegrip over spits: Hoe krijg je het voor elkaar om zoveel kaarten te pakken?
Spits krijgt ladingen kritiek na achtste prent

Onbegrip over spits: "Hoe krijg je het voor elkaar om zoveel kaarten te pakken?"

10-02-2015 09:38
2

Heel Friesland valt sinds zondag over SC Cambuur-spits Bartholomew Ogbeche heen. De spits pakte dit seizoen al zeven gele kaarten en daar kwam zondag tegen Feyenoord een rode bij. 

"Zeven gele kaarten in een seizoen? Onbegrijpelijk", steekt Rob McDonald, oud-spits van onder meer SC Cambuur en PSV, in het Friesch Dagblad van wal. "En het is nog maar februari. Misschien is hij te wild of telkens te laat. Ik denk dat Cambuur uit moet gaan zoeken waar het probleem ligt, want nu mis je hem in de mooiste wedstrijd van het jaar."

Jaap Kraak is scheidsrechter in Oudega en hij kan met zijn hoofd niet bij het hoge aantal kaarten van Ogbeche. "Hoe krijg je het als spits voor elkaar om zoveel kaarten te pakken? Voor verdedigers is het al veel, en die lopen meer gevaar op een gele kaart dan aanvallers. Als een spits dan al een kaart krijgt, is het vaak voor praten of voor iets anders onnozels. Maar Ogbeche krijgt ze bijna allemaal voor tackles. Misschien is het de frustratie van een spits die al een paar wedstrijden niet heeft gescoord?", vraagt Kraak zich af. 

Tot slot Jurjen Bosch, spits van topklasser ONS Sneek. "Spitsen delen wel eens een tikje uit, maar zeven gele kaarten en een rode is echt te veel", vindt ook hij. "Als je al bekend staat als een kaartenpakker, dan moet je veel slimmer zijn. Die overtreding van gisteren gebeurt ook weer onder de neus van de scheidsrechter. Het lijkt mij niet dat Ogbeche kaarten pakt uit frustratie, want volgens mij heeft hij het prima naar zijn zin."