Man met kortste Oranje-carrière zit op dood spoor na mislukte stage
Geen contract voor middenvelder

Man met kortste Oranje-carrière zit op dood spoor na mislukte stage

10-02-2015 09:40
5

Otman Bakkal blijft voorlopig clubloos. Sparta Praag gaf hem afgelopen week de kans een contract af te dwingen, maar de Tsjechische club ziet geen brood in de middenvelder.

Bakkal heeft de technische staf en clubleiding niet kunnen overtuigen van zijn toegevoegde waarde. Sparta Praag liet maandagochtend via Twitter weten dat beide partijen niet met elkaar doorgaan. Bakkal ging onder meer mee op trainingskamp, maar is alweer vertrokken.

De 29-jarige Bakkal was sinds vorige week op proef in Tsjechië, nadat hij zijn conditie op peil had gebracht bij de beloften van PSV, zijn oude club. Een contract in Eindhoven zit er echter ook niet in. Hij is sinds zijn transfervrije vertrek bij Feyenoord vorig seizoen clubloos.

Bakkal speelde in het verleden voor FC Den Bosch, FC Eindhoven, FC Twente en Feyenoord, Dinamo Moskou en opnieuw Feyenoord. Hij is overigens houder van een twijfelachtig record in het Nederlands elftal door zes minuten in actie te komen. Daarmee is Bakkal in het bezit van de kortste Oranje-carrière ooit.