'Porto-verrassing van 45 miljoen verlaat Martins Indi voor Engels avontuur'
Aanvaller op weg naar Engeland

'Porto-verrassing van 45 miljoen verlaat Martins Indi voor Engels avontuur'

12-02-2015 00:00

Manchester City heeft de eerste stap gezet op weg naar de komst van Yacine Brahimi, meldt het Portugese O Jogo woensdag. De Algerijn maakt dit seizoen grote indruk bij FC Porto.

Een delegatie van de Premier League-club ging woensdag op de koffie bij de zaakwaarnemer van Brahimi. Daar werd de haalbaarheid van de aanvaller besproken. Manchester City kreeg naar verluidt te horen dat een transfer mogelijk is, maar alleen tegen een goed salaris én een passende transfersom voor Porto.

Brahimi is de Portugese topclub immers dankbaar voor de kans die hij kreeg, nadat hij een aantal seizoenen in de relatieve anonimiteit had gevoetbald bij het Spaanse Granada. De volgende stap is dat City zich meldt bij Porto. Met een zomerse transfer is ongeveer 45 miljoen euro gemoeid.

Bij Porto is de 25-jarige Brahimi de ploeggenoot van Bruno Martins Indi. Hij was dit seizoen vier keer trefzeker in vijftien optredens en in de Champions League is de dribbelaar nog beter op dreef met vijf goals in zeven wedstrijden.