Rust in aanloop naar derby: Verliezers hebben excuus, winnaars hebben een plan
Jans ergert zich aan bureaucratie: "Vervolgens duurt het maar voordat dat papiertje er is"

Rust in aanloop naar derby: "Verliezers hebben excuus, winnaars hebben een plan"

12-02-2015 12:16

PEC Zwolle en Go Ahead Eagles maken zich op voor wat voor de fans de belangrijkste wedstrijd van het jaar is. De IJsselderby beleeft zondag de tweede aflevering van het seizoen en de Zwollenaren hebben nog iets recht te zetten na de 3-2 nederlaag in Deventer.

"Maar het woord revanche ga ik niet gebruiken tijdens de wedstrijdbespreking", bezweert trainer Ron Jans in gesprek met Voetbal International. "Ik geloof niet zozeer dat dat de juiste motivatie is. Waar ik veel meer de nadruk op zal leggen, is de ongekende reeks in eigen huis die wij hebben neergezet. Met voetbal vol druk naar voren en een hoog baltempo. Dáár moet onze focus op liggen."

PEC Zwolle verliest bijna nooit in het IJsseldelta Stadion. FC Twente was op 23 november de laatste club die met drie punten terugkeerde. De verliesbeurt daarvoor dateert alweer uit het vorige seizoen, van 27 april om precies te zijn. PSV won toen met 1-2. Op vreemde bodem gaat het minder, zoals afgelopen weekend tegen sc Heerenveen (4-0).

Jans is daardoor niet onrustig geworden. "Maar het was wel een vervelende avond. Verliezers hebben een excuus, winnaars hebben een plan. Wij hadden een plan, alleen functioneerde dat niet. Tegen Go Ahead en ook de duels daarna moeten we beter zijn om onze plek in de top van de subtop te behouden."

PEC kan tegen de aartsrivaal uit Deventer beschikken over Trent Sainsbury en nieuweling Eli Babalj. De aanwinst mag eindelijk spelen van de KNVB. "Die jongen blijft eigendom van AZ, maakt een binnenlandse transfer, maar moet dan toch een nieuwe tewerkstellingsvergunning aanvragen", ergert Jans zich. "Vervolgens duurt het maar voordat dat papiertje er is. Het is vervelend voor hem, want hij had vorige week anders zeker speeltijd gekregen tegen FC Dordrecht en Heerenveen."