Stegeman neemt volgende impopulaire maatregel: Denken meer resultaat te halen
"Het is ook niet zo dat ik het vertrouwen in Dennis opzeg"

Stegeman neemt volgende impopulaire maatregel: "Denken meer resultaat te halen"

12-02-2015 13:19
1

Heracles Almelo-trainer John Stegeman grijpt in. Tegen Feyenoord zal niet Dennis Telgenkamp het doel verdedigen, maar Bram Castro. Telgenkamp wordt door Stegeman gepasseerd, omdat de coach denkt zo betere resultaten te kunnen halen.

Telgenkamp werd dit seizoen de opvolging van Remko Pasveer in de schoenen geschoven. De voormalige tweede keeper zag er echter lang niet altijd zeker uit en Heracles incasseerde ook al 49 goals in 22 wedstrijden. De Almelose defensie moest het vaakst van alle Eredivisie-clubs een doelpunt toestaan. Met Castro, die veel geblesseerd was, hoopt Stegeman het beter te gaan doen. 

Wedden

Meer odds

"We hebben met elkaar gezeten, erover gesproken en wij denken dat we met Bram de aankomende periode meer resultaat kunnen behalen dan met Dennis en dat is hartstikke vervelend voor Dennis", legt Stegeman uit aan RTV Oost. "Het is ook niet zo dat ik het vertrouwen in Dennis opzeg. Dennis heeft ook hele goede dingen voor ons gedaan de afgelopen periode, maar wij denken dat het nu beter is om met Bram aankomende periode in te gaan."

Telgenkamp (27) had voor het huidige seizoen amper ervaring op het hoogste niveau. De doelman was één jaar eerste keus, toen hij op huurbasis voor Cambuur speelde in de Jupiler League. Castro (32) keepte jaren voor Roda JC Kerkrade en stond verder onder meer bij Sint-Truiden en MVV onder contract.

Stegeman heeft het de laatste tijd druk met het managen van zijn selectie. Oussama Tannane werd donderdag voor de tweede keer in korte tijd uit de selectie gezet. De eerste keer was dat samen met Illias Bel Hassani.