De Tien: Eredivisie-spelers die niet zouden misstaan bij de Nederlandse topclubs

De Tien: Eredivisie-spelers die niet zouden misstaan bij de Nederlandse topclubs

13-02-2015 10:10
3

In de Eredivisie lopen enkele spelers rond, waaronder Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, waarbij een buitenlands avontuur een kwestie van tijd is. Toch zijn er ook spelers die binnen de Eredivisie nog een stap hogerop kunnen maken. Vandaag een overzicht van tien spelers die niet zouden misstaan bij de traditionele top-drie: Ajax, PSV en Feyenoord.

10. Nemanja Gudelj (AZ)
Gudelj (23) is momenteel de belangrijkste speler van AZ, de drijvende kracht op het middenveld. Hoewel wordt beweerd dat Gudelj al klaar is voor een vertrek naar het buitenland, behoort ook een tussenstap bij een Nederlandse topclub tot de mogelijkheden.

9. Davy Pröpper (Vitesse)
Pröpper (23) is een van de creatieve middenvelders bij Vitesse, met een piekfijne techniek. Als Pröpper niet wordt opgepikt door Ajax, PSV of Feyenoord, dan is de kans nog aanwezig dat Pröpper zijn loopbaan in het buitenland gaat voortzetten. Onder andere Hertha BSC zou belangstelling hebben.

8. Marko Vejinovic (Vitesse)
Vejinovic (25) heeft dit seizoen acht doelpunten en zes assists achter zijn naam staan, een uitstekende staat van dienst voor de middenvelder van Vitesse. Vejinovic is al meerdere malen in verband gebracht met een overstap naar Ajax.

7. Mark Uth (sc Heerenveen)
SC Heerenveen heeft met Mark Uth (23) één van de topschutters van de Eredivisie in huis. De teller van Uth, wiens contract in de zomer afloopt, staat op dertien doelpunten en vijf assists in 21 gespeelde wedstrijden en een stapje hogerop behoort tot de mogelijkheden. Wie slaat toe?

6. Eric Botteghin (FC Groningen)
Daar waar bij Ajax nog wel eens geklaagd wordt over de hardheid van de verdedigers, heeft Botteghin (27) bij FC Groningen al vaak genoeg bewezen een goede sterke centrale verdediger te zijn. Botteghin beschikt tevens over een sterke inspeelpass.

5. Steven Berghuis (AZ)
Alhoewel Berghuis (23) een moeilijke periode doormaakte bij FC Twente, komt de aanvaller bij AZ volledig tot bloei. John van den Brom is zeer gecharmeerd van Berghuis en ziet in hem de belangrijkste vormgever. Als Berghuis deze vorm weet vast te houden, is de overstap naar een topclub slechts een kwestie van tijd.  

4. Tjaronn Chery (FC Groningen)
Het is geen geheim dat Chery (26) op het verlanglijstje staat bij Feyenoord. De Rotterdammers zien in de middenvelder van Groningen een geschikte vervanger voor Tonny Vilhena. Chery wist tot dusver acht keer te scoren en gaf drie keer een assist. 

3. Ben Rienstra (PEC Zwolle)
In de zomer maakte Rienstra transfervrij de overstap van Heracles Almelo naar PEC Zwolle. De middenvelder is dit seizoen bepalend voor PEC, dat op een knappe vijfde plaats staat. De prestaties van Rienstra zijn dit seizoen dermate goed, dat er zelfs een link werd gelegd met het Nederlands elftal van Guus Hiddink. 

2. Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Ayoub is een vaste waarde bij FC Utrecht en is inmiddels al drie seizoenen actief in de Eredivisie. Ondanks zijn jonge leeftijd (20) heeft de middenvelder nu al een leidende rol in het team van Rob Alflen. Ook de passeerbewegingen en passes zijn bij Ayoub prima in orde.

1. Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Een cultheld, maar dit seizoen vooral de grote gangmaker bij Heerenveen. Van den Berg werd in verband gebracht met Ajax als de 'positieve klootzak' die de Amsterdammers kunnen gebruiken voor het middenveld. En daar lijkt wel wat in te zitten.