Amsterdamse bluf bij AZ: Nu kunnen we opeens naar Ajax kijken
Noord-Hollanders vol bravoure in aanloop naar duel met PSV

Amsterdamse bluf bij AZ: "Nu kunnen we opeens naar Ajax kijken"

12-02-2015 15:48
7

Het leven lacht AZ toe. De Alkmaarders wonnen de uitwedstrijden tegen Ajax en FC Groningen met overtuiging en zinnen op een stunt tegen koploper PSV. In dat geval is plaats twee ineens realistisch.

Het gat met nummer twee Ajax is na de goede resultaten nog slechts vijf punten. "Nu kunnen we opeens naar Ajax kijken", beseft trainer John van den Brom zich op de clubsite. "Doordat het gat te overbruggen is, moet je dat ook durven uitspreken. Volgende week kan het weer anders zijn, maar nu hebben we die tweede plaats in ons vizier. Het is aan ons om het zo lang mogelijk te proberen vol te houden."

Wedden

Meer odds

PSV, vrijdagavond tegenstander in het AFAS Stadion, gaat volgens Van den Brom terecht aan de leiding in de Eredivisie. "PSV is de beste ploeg van Nederland op dit moment. Een team dat heel jong is, maar zich sterk heeft ontwikkeld. Met name aanvallend zijn ze dodelijk, ze kunnen uit het niets een wedstrijd in het slot gooien. Ik heb nog het meest van ze genoten tegen NAC, toen ze met tien man kwamen te staan. Ik zag een team dat uitstraalde dat ze voor niets minder gingen dan een goed resultaat. En ondanks een man minder waren ze toch heel dominant."