Meer onrust FC Utrecht: nieuwe berichten over diefstal personeel
Domstedelingen opnieuw in kwaad daglicht gesteld

Meer onrust FC Utrecht: nieuwe berichten over diefstal personeel

12-02-2015 15:57
3

Het houdt niet op bij FC Utrecht. De club is bestolen door eigen werknemers, zo bevestigt FC Utrecht donderdag aan de NOS. De fraudegevallen hadden in 2012 plaats.

Om hoeveel geld het gaat, wil FC Utrecht niet bekendmaken. Eerder deze week sprak de club al met de supportersvereniging. Tijdens dat gesprek werd gesproken over het incident in januari, toen ook geld door een medewerker zou zijn gestolen. FC Utrecht vertelde in dat overleg dat er de afgelopen jaren vaker is gefraudeerd door eigen werknemers.

"De club wilde in dat gesprek alleen kwijt dat het om grote bedragen gaat en dat toenmalige medewerkers voor de fraude verantwoordelijk zijn", aldus Patricia van Schaik van de supportersvereniging tegen de NOS. FC Utrecht heeft in ieder geval gezegd dat er 'wordt gewerkt aan het probleem'.

De afgelopen jaren zou er voor ruim 200.000 euro zijn gefraudeerd, meldt de Utrechtse Internet Courant op basis van meerdere bronnen. In januari zou het om 77.500 euro gaan. Een financieel medewerker van de club zou het een jaar eerder nog bonter hebben gemaakt en 100.000 euro hebben verduisterd. Ook leden van de fanshop zouden duizenden euro’s hebben verduisterd.