De Zeeuw is direct leider: Heb niet lang nodig om belangrijk te kunnen zijn
De Zeeuw in 2010 tegen NAC met Ellery Caïro links van hem.

De Zeeuw is direct leider: "Heb niet lang nodig om belangrijk te kunnen zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 13 februari 2015 om 10:12vr 13-02-2015 om 10:12

Demy de Zeeuw keert zaterdag met een basisplaats bij NAC Breda terug in de Eredivisie. De middenvelder wordt door Robert Maaskant direct ingezet in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, aldus BN DeStem.

Eind augustus vorig jaar speelde De Zeeuw voor het laatst een officiële wedstrijd, maar hij staat er fysiek niet slecht voor. "Conditioneel ben ik fit. Wedstrijdfit niet, maar dat gaat vrij snel. Ik ben iemand die het snel oppikt", aldus De Zeeuw tegen BN DeStem. "Voor een spits is dat lastiger. Die moet goals maken en leeft van een paar momenten. Als middenvelder word ik continu bij het spel betrokken: inspelen, kaatsen, doorbewegen, kansen creëren, druk zetten."

"Als mensen zeggen: 'Die De Zeeuw is tien kilo te zwaar', dan is dat niet waar. Ik voel me goed en heb niet lang nodig om belangrijk te kunnen zijn", vervolgt de oud-international van Oranje. "Voor Guyon Fernandez is het een ander verhaal. Het is moeilijk voetballen voor hem omdat hij geen bespeelbare ballen krijgt. Hij is een speler die gelanceerd moet worden in de diepte."

De Zeeuw denkt dat het probleem van NAC op te lossen is met creativiteit. "Als je in vier van de vijf wedstrijden niet scoort, doe je iets niet goed. Verdedigend staat het prima. Wat we missen zijn lopende mensen en creativiteit. Dat moet ik toevoegen. Het is nu te voorspelbaar, te statisch."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws